Смажені пиріжки, м’які, як пух: рецепт від жінки, яка їх кожного дня готує і продає

 

жарені пиріжки

Свіжі надовго, якщо долежать!

Складові:

  • борошно – 600 г.
  • відвар від картоплі – 400 мл;
  • дріжджі свіжі – 10 г або сухі, 5 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія – 50 мл;


Для начинки:

  • картопля – 700-800 г
  • цибуля – 1 головка
  • сіль, перець за смаком
  • кріп

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю, яку ми будемо використовувати для начинки.
  2. Зціджуємо з відвареної картоплі воду, охолоджуємо до 38 С, додаємо сіль, дріжджі, рослинну олію і яйце.
  3. Вводимо частинами просіяне борошно і замішуємо м’яке і еластичне тісто.
  4. Кладемо тісто в змащену олією ємність, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 2 години.
  5. Картоплю розминаємо, додаємо обсмажену цибулю, сіль, перець і подрібнений кріп.
  6. Руками, вмоченими в олію, формуємо коржі, розгортаємо качалкою і викладаємо начинку, формуємо пиріжки.
  7. Обсмажуємо пиріжки на рослинній олії з двох сторін до золотистого.

Смачного!

За матеріалами

Комментарии